Omdat, in de optiek van Qbuzz, het netwerk in de wijk Krispijn te fijnmazig zou zijn, moest de route van buslijn 3 gewijzigd worden. De zoveelste verslechtering van het openbaar vervoer sinds Qbuzz de concessie heeft. De vervoerder houdt onvoldoende rekening met de bewoners/reizigers uit de wijk Crabbehof. Zij worden onnodig gedupeerd door de wijziging. De route loopt niet meer centraal door het midden van de wijk. Onnodig want er is een alternatief. Een alternatief waarbij de route gewoon hetzelfde blijft voor de reizigers voor en uit Crabbehof. En tegelijk kan de vervoerder de wens om het “fijnmazige” netwerk in Krispijn realiseren.

Voor de bewoners/reizigers vanuit Crabbehof is er een actie gestart. Er is een standaard brief gemaakt om Qbuzz duidelijk te maken dat men bezwaar maakt tegen de wijziging.
De brief ligt bij het wijkcentrum voor iedereen klaar. Ook kan de brief hier gedownload worden. Volledig invullen en opsturen naar het adres bovenaan de brief.
We moeten Qbuzz duidelijk maken dat de reizigers in Dordrecht fatsoenlijk openbaar vervoer willen. En niet een openbaar vervoer dat gestaag slechter wordt.