Op 27 januari 2022 is door actievoerders een petitie aangeboden aan de wethouders Rik van der Linden van Dordrecht en Jos Huizinga van Zwijndrecht. Met de actie werden 6600 handtekeningen verzamelt voor het behoud van het traject Hooikade – Veerplein van de waterbus.

Door de nieuwe exploitant van de waterbus Blue Amigo was het traject gewoon in de wintermaanden opgeheven. En de provincie Zuid-Holland, de concessieverlener, liet dit gewoon gebeuren. Die vindt blijkbaar de doelstelling ‘zero-emissie OV in 2030’ belangrijker dan kwaliteit te leveren aan reizigers. Het traject zorgde al jaren voor een goede verbinding voor scholieren, mensen uit Zwijndrecht die in Dordrecht willen winkelen, Dordtenaren die even naar wc Walburg willen, mensen die naar het ziekenhuis moeten en mensen die zondags naar de Grote Kerk willen. Ook die laatste groep wordt getroffen want op zondag vervalt de gehele dienstregeling voor dit traject.

Met is actie is aan beide wethouders gevraagd opnieuw in gesprek te gaan met de Provincie en Bleu Amigo. Om er zo voor te zorgen dat het veer weer het hele jaar door én op alle dagen van de week gaat varen van het Veerplein naar de Hooikade.


[metaslider id=”9230″]