Vandaag actief geweest bij het busstation in Dordrecht.
Doel was om reizigers duidelijk te maken welke partijen verantwoordelijk zijn binnen de provincie Zuid-Holland voor alle verslechteringen binnen het openbaar vervoer.

We willen verder aan de reiziger uitleggen dat er mogelijkheden zijn voor de concessieverlener, de provincie Zuid-Holland, mogelijkheden zijn om meer vat te krijgen op het personeelsbeleid van de vervoerder. Zodat stakingen en personeelstekorten verminderd kunnen worden.
De provincie Noord-Brabant heeft daar gewoon wat extra bepalingen voor opgenomen in het Programma van Eisen voor de nieuwe concessie voor West Brabant.
Iets wat Gedeputeerde Staten ook hadden kunnen doen en nog kunnen bij de concessie voor Zuid-Holland Noord. Maar de huidige coalitie vertikken dit blijkbaar om te doen.
De prioriteit bij hen ligt niet zo zeer bij de reiziger, maar meer het in de watten leggen van slechte vervoerders. Want optreden tegen vervoerders die alsmaar verslechteringen doorvoeren is er totaal niet bij.

Tijdens onze actie kwamen we stakende chauffeurs tegen. Ook zij hadden een actie op het busstation. Er werd gestaakt voor een beter loon en vermindering van de werkdruk. En wat dat laatste betreft maken sommige vervoerders het wel erg bont.
Het is daarom extra zaak dat de politiek actie gaat ondernemen! Zet de vervoerders onder druk om een normaal salaris te bieden en de werkdruk te verlagen. Dit komt de reiziger direct ten goede.
En ook de FNV en de CNV hebben de politici opgeroepen om zich er mee te gaan bemoeien. En terecht!

Reizigersoverleg in actie