Op zaterdag 5 maart zijn we weer met folders op pad gegaan. Weer was de start bij het busstation aan de Burgemeester de Raadtsingel. Via de 2 grotere bushaltes in het centrum, richting Waterbus.
Wat bij het busstation meteen opviel was een nieuwe poster in het publicatiebord aldaar (zie hiernaast).
Ook de vervoerder gaat ineens op zoek naar een reizigerspanel. Op zich een goede actie. Van belang is wel hoe zij de vragen opstellen en of er slechts door hen aangegeven antwoorden zijn. We gaan dan ook maar deel nemen aan dat panel denken we. Kunnen we een en ander in de gaten houden.

Onderweg kwamen we ook een FNV actie tegen. Zij organiseren donderdagavond 10 maart 2022 een verkiezingsdebat aan de Spuiboulevard 422. Daar gaat het uiteraard ook over het openbaar vervoer in onze regio.

Bij de Waterbus kregen we opmerkingen van reizigers over het ontbreken van in- en uitcheckmogelijkheden op de veerponten. Er zijn wel in- en uitcheckpalen op de steiger, maar een groot aantal reizigers vinden dat onhandig. Bovendien bij de aanlegsteiger van de Merwekade zijn er inmiddels al 2 defect. Ook niet echt handig als het druk is.
De mogelijkheid is ook aanwezig dat de OV-chipkaart uit de handen glipt en in het water valt. Zeker als men wat gehaast is om nog met de pont mee te kunnen. Het zorgt ook voor stress en gedrang als er bij drukte een groep wil uitchecken en tegelijk een groep wil inchecken.
Wat dat betreft had de vorige vervoerder het beter voor elkaar!! Daar zat op iedere pont een in- en uitcheckmogelijkheid.

We zijn dus weer wat “wijzer” geworden. Er is nog voldoende te verbeteren aan het OV in onze regio.


op pad